Vaquero westernzadels Venlo - Nederland
Zadelboom Als de zadelboom niet correct past , zal het gehele westernzadel niet correct passen. Om een correct passende zadelboom te selecteren / maken , kan ik gebruik maken van 2 methoden.
1. De methode met de instelbare zadelboom. Dit is een zadelboom waarvan de bars onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingesteld. Dit maakt het mogelijk om zowel de afstand tot elkaar , als de hoek tot elkaar , te verstellen. Nadat deze zadelboom zo is ingesteld dat deze correct op het paard past , worden de afstanden en de hoeken afgelezen. Deze waarden worden vervolgens gebruikt voor het selecteren , dan wel vervaardigen van de correct passende zadelboom. Het uitvoeren van deze “meting” wordt door mij gedaan. Dit kan zowel op locatie (reiskosten + € 50,00) als op de locatie van Vaquero in Venlo (€ 50,00).
2. De methode met de FittingSet. Een FittingSet is in feite een exacte copy mal van de rug van het paard , daar waar het westernzadel komt te liggen. De FittingSet wordt gemaakt op basis van een scan , die op eenvoudige wijze wordt gemaakt middels een (gratis) App op een iPhone. Nadat de App is geinstalleerd , zal de App de gebruiker instrueren bij het maken van de scan , die vervolgens (via Internet) wordt overgebracht naar een “snijmachine” , die een raamwerk uitsnijd, Dit raamwerk geeft , na samenvoeging , een exacte copy van de rug van het paard weer. Ik gebruik vervolgens de FittingSet om een correct passend zadelboom te selecteren , dan wel te laten maken. De kosten voor het vervaardigen van een FittingSet bedragen € 229,00 incl. BTW , excl. versendkosten. Daarbij komt een “statiegeld” voor de verzendbox van € 35,70 , welk bedrag wordt terugbetaald als de verzendbox wordt ingezonden.